- Komerční sdělení -zeny
- Komerční sdělení -ženy
Pre ženyNechutí vám tofu? Skúste ho zamraziť a získajte lepšiu...

Nechutí vám tofu? Skúste ho zamraziť a získajte lepšiu chuť aj textúru

-

- Komerční sdělení -aktuality

Tofu je veľmi rozporuplnou surovinou. Jedni ho milujú, druhí nenávidia. Kľúčom k tomu, aby bol pokrm s tofu chutný, je správne ochutenie. Neutrálne tofu do seba nasáva pridané suroviny. Aby bola chuť skutočne výrazná, odporúča sa tofu zamraziť. Pokiaľ nepatríte k jeho milovníkom, skúste mu dať druhú šancu.

O plusoch mrazenia tofu pohovoril pre Insider Eric Byun, viceprezident výskumu a vývoja spoločnosti Nasoya. Píše o ňom aj Sarah Jampel na stránke Food52 a mnoho ďalších, ktorí mrazenie tofu vyskúšali a nemôžu si ho vynachváliť.

„Tofu je chuťovo neutrálna a absorbuje chuť ingrediencií, ktoré sú k nemu pridané. Ešte lepší výsledok však docielite tým, že tofu pred prípravou zamrazíte. Mrazenie tofu vedie k masovejšej žuvacej textúre a mrazené tofu tiež absorbuje viac chuti z omáčok a marinád,“ tvrdí Eric Byun. Ten tiež vysvetľuje, prečo to tak je.

Tofu totiž obsahuje viac ako 80% vody. Po zmrznutí sa voda mení na ľadové kryštáliky, ktoré majú schopnosť rozšíriť bielkoviny v tofu. Po rozmrazení je tofu pórovitejší a možno z neho ľahko vytlačiť viac vlhkosti, čo vedie k mäsitejšej textúre a chrumkavejšej kôrke. Nová štruktúra do seba ľahšie nasiakne chuť omáčok a marinád.

Byun neodporúča zamrazovať hodvábne tofu, ktoré je príliš mäkké. Pred mrazením tofu osušte a ľahko z neho vytlačte prebytočnú tekutinu, následne ho nakrájajte na kocky, vyskladajte do uzatvárateľnej krabičky a zamrazte. Pred použitím dajte tofu do misky do chladničky a nechajte tam niekoľko hodín, kým sa nerozmrazí. Následne opäť osušte a jemne vytlačte vodu.

Mohlo by se vám líbit

Studenú podlahu nestačí prekryť kobercom. Je nutná rekonštrukcia?

Studená podlaha znižuje tepelný komfort domu či bytu a zároveň zvyšuje účty za kúrenie. Prekryť ju kobercom nestačí. Odborník radí,...

Alantoín a iné bomby na hydratáciu a omladenie

Na omladenie, regeneráciu či vypnutie pleti sa používa mnoho prírodných látok, ktoré pochádzajú z rastlín alebo živočíchov. Jedným z nich je...
- Komerční sdělení -zpravy

Elektronické knihy vám otvoria úplne nové možnosti

Stále lipnete na tlačených knihách? Potom sa o veľa ochudobňujete. Elektronické knihy so sebou totiž prinášajú množstvo zaujímavých možností,...

Už jste četli?

Studenú podlahu nestačí prekryť kobercom. Je nutná rekonštrukcia?

Studená podlaha znižuje tepelný komfort domu či bytu a zároveň...

Alantoín a iné bomby na hydratáciu a omladenie

Na omladenie, regeneráciu či vypnutie pleti sa používa mnoho...
- Komerční sdělení -zpravy

Mohlo by se vám líbitNebo ne?
Redakce doporučuje